Healthcare/Assisted Living

Lions Gate Hospital -
Atrium Case Study

Project Stats

Type: Renovation
Status: In-progress
Client: Fraser Health
Location: North Vancouver, BC
Size: ~1,600m2

As part of the High Level Master Plan of Lions Gate Hospital, the Lobby / Atrium space and some of its adjacent spaces in the Northern Expansion building are to be updated. The study considers specific components of the atrium including: LGH Atrium - a distinct, public, collective identity space for the LGH Campus as it requires significant updating; the North Entrance - to be expanded to allow for vestibules and waiting areas; the Main Atrium Stair – to be moved South to allow a central area for the Atrium; skylights – to bring natural light into Atrium; circulation and flow – with specific consideration for the café which currently creates a bottleneck at the North Entry; mechanical Upgrade - A significant aspect of the Atrium planning will be reviewing the mechanical capacity of the base building as mechanical upgrading is to be expected.