Post-Secondary Education

SFU Centre for English Language Learning, Teaching and Research
(CELLTR)

Project Stats

Type: Spatial Programming, Interior Design
Client: Simon Fraser University
Location: Burnaby, BC
Project Delivery: Design-Bid-Build

Previously used as book storage, the space was secured by CELLTR to help it establish a higher campus profile. Our design features a graphical representation of the mosaic of the CELLTR community through colour selection and wall graphics. Open and glazed spaces enable visible connection within, with the circulation spaces and campus building. The space is made more accessible by an emphasized glazed entrance, which brands CELLTR and invites the Campus population to engage. The learning environment is characterized by open spaces, interior glazing, mobile furnishings of different heights and configurations, writable wall surfaces and demountable walls.

Photographer:Ed White Photographic